U bent hier: Home Kosten
  • Privazorg
  • Privazorg
  • Privazorg
  • Privazorg
  • Privazorg
  • Privazorg

Kosten

Huishoudelijke zorg en Begeleiding (WMO)

Hoe vraag ik huishoudelijke zorg aan?

Hulp bij het huishouden is een onderdeel van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
Bij PrivaZorg kunt u altijd terecht voor een goede, betrouwbare huishoudelijke hulp. Wilt u weten of wij een contract hebben met de gemeente waar u woont? Neem dan contact op met het steunpunt in uw regio.

Heeft u een indicatie voor huishoudelijke zorg en woont u in een gemeente waar PrivaZorg geen contract heeft? Dan kunt u de gemeente vragen om een Persoons Gebonden Budget (PGB). Met dat budget kunt u PrivaZorg inschakelen en de benodigde hulp zelf betalen.

Wat betaal ik voor Zorg in Natura?

Bij Zorg in Natura betaalt u een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen. Op basis van de gegevens die u verstrekt stelt het Centraal Administratie Kantoor (CAK) de hoogte van uw eigen bijdrage vast. U kunt hier meer over lezen in de brochure van het CAK.

Wijkzorg en Verpleging

Er zijn geen kosten verbonden aan het ontvangen van wijkzorg en verpleging. Deze kosten worden vanuit de Zorgverzekerings Wet (ZVW) bekostigd. Maandelijks betaald u hiervoor een zorgverzekeringspremie. Uw zorgverzekeraar betaald daarom de zorg en ondersteuning die u ontvangt.

Wanneer u een WLZ indicatie heeft word de zorg betaald door het Zorgkantoor. Het kan zijn dat u hiervoor een eigen bijdrage betaald. Dit is afhankelijk van uw eigen financiële situatie. U kunt ook kiezen om particuliere thuiszorg in te kopen. Voor vragen over tarieven kunt u met ons contact opnemen.

Wat is een Persoonsgebonden Budget?

Een Persoonsgebonden Budget (PGB) is een geldbedrag waarmee u zelf zorg kunt inkopen. U kiest dus zelf uw zorgverleners uit. U maakt met hen de afspraken over wat er gedaan moet worden. U spreekt af op welke dagen en uren de zorgverlener voor u werkt en welke vergoeding u daarvoor uit het PGB betaalt. Op die manier houdt u zelf de regie over de zorg.

Als u een PGB heeft moet u  een administratie bijhouden en periodiek verantwoording afleggen hoe u het budget hebt besteed.

Wanneer u een PGB indicatie heeft beheert u zelfstandig uw zorgbudget. In overleg met Privazorg maken wij afspraken over tarieven.

 

Snel hulp nodig?

PrivaZorg heeft een landelijk netwerk van steunpunten.
Elk steunpunt heeft een zorgcoördinator bij wie u kunt aankloppen met vragen over de thuiszorg in uw regio.

Voor de regio Utrecht en Groene Hart kunt u contact opnemen met de zorgcoördinator van deze regio:
PrivaZorg Utrecht en Groene Hart
T: 030 - 63 65 302
E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Voor andere steunpunten verwijzen wij u graag door naar de algemene website van PrivaZorg.
Klik hier voor een overzicht.
 

Copyright 2011 PrivaZorg Utrecht en Groene Hart  © | Dislaimer | Realisatie: W-bizz  | Webhosting: IDNO